De Elfen en de vloek uit de oudheid 

Geschreven door Godfried Duckers
Levend Weerwolven Spel op Winter 2018 in thema Elfen:

Rollen:
Weerwolven: Weerbeest
Burgers: Elfen
Ziener: Ziener
Heks: Herbalist
Jager: Jager
Cupido: Kwakzalver

Inleiding

Heel lang geleden voordat de mens de wereld bevolkte, en slechts uit kleine stammen bestonden.

Bestond het landschap over het algemeen uit eindeloze bossen grote rivieren en hoge bergen die tot de hemel reikte. In deze periode waren de elfen aan de macht, De elfen waren verdeeld in verschillende groepen, ver in het Noorden woonde de elfen van de zon zij leefde in grote steden die op de bergen waren gebouwd. Ver in het zuiden leefde de zwarte elfen  zij stonden bekend voor hun vijandigheid, en in het westen leefde de elfen van de zee die op grote schepen over de oceanen vaarde. De bos elfen leefde verdeeld over het hele rijk in kleinere dorpen die in de bomen waren gebouwd zij leefde in harmonie met de natuur. In het dorp Alfenthree gebouwd in grote bomen naast een hoge berg gaat het leven zijn normale gang. De waterdragers lopen samen met grote kruiken geladen op een kar om water te halen bij het lager gelegen rivier.

De boogmaker is druk bezig met het maken van een mooie boog die deze aan Micha de dorpsoudte wil geven. De Direwolf die van kleins af aan door dit dorp is grootgebracht loopt langs de kookplaats en krijgt van de chef een stuk vlees waar deze van geniet. Alleen de Sentinels zijn een beetje ongerust want de dorpsoudste is weer eens verdwenen.

Tegen de avond keren de waterdragers terug met kruiken vol water en iedereen verzamelt zich om een vuur in het centrum van het dorp waar de enige open plek is. Terwijl iedereen van een warme maal geniet horen ze in de verte het gehuil van een wolf, het is de Direwolf deze doet dit wel vaker wanneer er een volle maan aan de hemel staat. Het gehuil van de wolf verandert plots in kreten van pijn er is iets mis de scouts pakken elk een boog en rennen  richting de berg………….. Het is stil de dorpelingen hebben inmiddels wapens gepakt en zijn achter de scouts aangegaan.

Wanneer ze bij de klif aankomen waar de Direwolf altijd naartoe gaat met volle maan staat iedereen verstijft. De Direwolf ligt dood op de grond  met diepe sneden over het lichaam en een opengereten buik waar de ingewanden uitkomen..
De scouts die eerder zijn aangekomen vertellen dat ze een of ander wezen zagen dat de direwolf probeerde op te eten en dat ze meerdere pijlen  hebben afgeschoten voordat dit wezen in de bossen verdween…. Het is te donker om verder onderzoek te doen, en in de ochtend zullen de scouts dit wezen proberen te vinden. De dorpelingen begraven de Direwolf en keren terug naar het dorp. Wat is dit voor Wezen dat een Direwolf zo snel kan doden? Waar komt dit wezen vandaan? En waar is Micha nu we hem het hardst nodig hebben? Het zal een lange nacht worden maar hopelijk zal er morgen meer duidelijkheid zijn en de vragen die de dorpelingen hebben beantwoord worden.

Verder verhaal volgt nog…