Het jaar 7102 (deel/week 1)

Geschreven door Godfried Duckers
Levend Weerwolven Spel op Winter2017 in thema Steampunk. (deel 1)

Rollen :
Weerwolven : Rebelse Kolonisten
Burgers : Kolonisten.
Ziener : De Hacker
Cupido :  De Ab-natural.
Jager : Spion
Heks : Programmeur.

  • 1 levens hack persoon blijft gevangen voor een ronde.
  • 1 dood hack. Persoon sterft.

Inleiding:
Het jaar 7102  De aarde heeft meerdere koloniën in de ruimte, Iedereen heeft mechanische aanpassingen en kan gebruik maken van elektronica met behulp van een in de nek geïmplanteerde datapoort.

Door middel van ruimte poorten kan men van en naar de koloniën reizen echter wordt dit streng gecontroleerd door het huidige Regime.
Het regime regeert al 2000 jaar met een ijzere vuist en onderdrukt de kolonien.

In de afgelopen jaren zijn al enkele kolonien in opstand gekomen  waardoor de huidige regent  zijn familie noodgedwongen na meerdere aanslagen op een vergelegen kolonie heeft ondergebracht.

Kolonie 415154 heeft een streng bewaakt deel waar een lab is op het vaste land.  En in de buurt van de ruimte poort ligt een dorp.

Wanneer op een dag de regent kolonie 415154 wil bezoeken  maakt de Ruimtepoort geen verbinding. Het contact met kolonie 415154 is verbroken. De regent stuurt met spoed een ruimteschip maar het zal een aantal jaar duren voordat die er is.

Terwijl de bemanning in stasis in diepe slaap onderweg is vraagt de Regent zich af wat er is gebeurt? Leeft zijn kind nog, zijn er Rebellen in de kolonie en hebben de soldaten een veilige reis….?

Zo veel vragen waarop hij geen antwoordt heeft. Maar wij komen er snel genoeg achter.

Nacht 1
Het stormt, het is een zware elektro storm zoals die op kolonie 415154 wel vaker voorkomen wanneer iedereen bij het dorp aankomt.

De regen ontneemt het zicht en het begint donker te worden. Het was een dag waarop niet veel gedaan kon worden.
Tegen de avond trekt de storm weg en keert de rust terug.

Micha en Mieke  gaan nog even de Aerostats kijken, een Aerostat is geraakt en heeft een groot gat, het onderstel is gelukkig niet beschadigd. Deze zal dus morgen gemaakt moeten worden.

De Hacker sluit de dataport aan en laad  een programma waarmee deze een kamera kan overnemen en iemand in de gaten kan houden.  Terwijl de hacker naar deze persoon kijkt omdat die nou eenmaal graag kijkt zijn er ook andere personen bezig.

Een ab-natural verveelt zich en besluit om 2 personen aan elkaar te koppelen. De ab-natural neemt een speciale kabel  die maar een maal gebruikt kan worden en sluipt bij iemand de kamer in nadat deze slaapgas gebruikt heeft . De ab-natural sluit de kabel aan en herhaalt hetzelfde bij een ander persoon.

Deze geliefden om het zo maar te noemen hebben de wildste fantasien en dromen ze worden wakker en hebben een grote drang om elkaar op te zoeken. Eenmaal bij elkaar kussen ze pasioneel en ja al snel zijn alle kleren verdwenen en neuken ze er een potje op los.

Helaas is dit niet alles wat vanacht is gebeurt.

Dag 1
De ochtend breekt aan Evelien en Janine staan vroeg op want ze moeten Gerben helpen. De tafel is al snel gedekt en iedereen kan lekker eten……

Na een tijdje ontdekken ze dat er iemand ontbreekt  er staat een bord op tafel waarvan niets gegeten is. Maar wie zou daar moeten zitten. Na enig denken roept Mieke we missen Micha!
Micha? o ja ligt die niet nog te slapen dan?
Jeroen die iets op zijn kamer vergeten is besluit om te gaan kijken want hij komt toch langs de kamer van micha.  Na een tijdje horen ze een gil. Zo die jeroen kan hart gillen want hun kamer is best ver weg van de herberg. Even later komt jeroen lijk bleek terug Micha is dood.

Er is onrust en dit kan niet de Congeniators staan op.
Eerst kiezen we een leider die de verantwoording kan nemen onder ons.
Iemand die ons kan helpen te achterhalen wat er is gebeurt en kan beslissen wat we moeten doen?

De Congeniators gaan op een rij staan en de meeste stappen meteen terug omdat zij niet de leider willen zijn. Fre en Jasmijn blijven over. Na een stemming onder de congeniators besluiten zij om Jasmijn tot leider te kiezen.
Hierna volgen enkele verdenkingen arno heeft een mes in de hoed dit is verdacht, Jonne verdenkt zichzelf.

Uit onderzoek van het lichaam van Micha blijkt dat zijn dataport is doorgebrand en het vlees eromheen is zwart aangebrand.

Het lijkt op de mannier waarop de rebellen normaal gesproken iemand zouden vermoorden. Omdat dit een snelle manier is om iemand te vermoorden zonder veel aandacht te trekken.

Er was eerder een schreeuw gehoord die nacht maar dit kwam niet van de plaats waar micha slaapt.

Ten eerste worden de mensen die bij micha in de buurt slapen verdacht. Uit deze verdachten springt al snel de verdenking naar Lisa die Micha vaak knuffelde en Barry die een opmerking maakte naar iemand anders over de moord.

Na stemming blijkt dat de meerderheid Barry het meest verdacht vinden.
Barry geeft als laatste woorden “ik was het niet” niemand gelooft hem.
Zijn data wordt gedownload en hij wordt door een stroomstoot in zijn datapoort om het leven gebracht. Zijn datapoort brand door en men ziet zwart aangebrand vlees eromheen.

Bij controle van de gedowloaden data  blijkt dat barry de hacker was die ze hadden kunnen gebruiken om te achterhalen wat er gebeurt.

Door het programma kunnen de kamera’s niet meer opnemen en zijn niet meer bruikbaar.

Nacht 2
De hacker is er niet meer dus kan iedereen gerust naakt slapen zonder bespied te worden door deze vojeur.

Een ander persoon sleept de lichamen van Barry en Micha weg wat niemand blijkt op te vallen. Wat is deze persoon van plan?

De andere Ab-natural heeft aangevoeld dat iemand een stelletje heeft gemaakt. Ook deze besluit om een stelletje te maken, want wat de ander kan kan deze Ab-natural natuurlijk veel beter.

Terwijl het ene stelletje gewoon weer een potje neukt, sluipt de Ab-natural bij 2 personen naar binnen. De ab-natural slaat ze knock-out tja want er is geen slaapgas meer. De ab-natural sleept bijde personen naar de keuken want daar is nu toch niemand.

De kabel die de ab-natural gebruikt is niet erg lang en er zit een breuk in. Toch weet de ab-natural de kabel aan te sluiten en geeft bijde een schop, want anders duurt het zo lang. De ab-natural verstopt zich snel en kijkt of het werkt. De lovers om ze zo maar te noemen worden wakkeren staan op. Ze voelen de kabel en draaien zich om. Op het moment dat ze elkaar in de ogen kijken springt een vonk over, is het liefde of is het gewoon de breuk in de kabel.

De ene lover pakt plots de hand van de ander en kijkt deze diep in de ogen. De andere moet hiervan slikken.

Ze naderen elkaar voorzichtig en raken elkaars lippen.

De Ab-natural loopt teleurgesteld weg, terwijl de lovers verder kussen en besluiten om morgen elkaar weer te ontmoeten.

Dag 2
Evelien en Janine staan weer vroeg op om Gerben te helpen. Evelien ruikt een raar luchtje maar denkt er verder niet over na. De tafel is snel gedekt. Wanneer iedereen aan tafel zit zien ze dat er een paar mensen ontbreken.

Sven, Anne, Jonne en Enrico zijn er niet.

Jasmijn stuurt matijs en jeffrey op pad. Plots klinkt er een gil Matijs en Jeffrey zijn vlug weer terug en verstoppen zich achter Jasmijn. Even later komt een boze anne naar binnen want Matijs en Jeffrey zijn haar kamer ingelopen terwijl ze zich aan het aankleden was.

Isis en Gijs  gaan verder met het zoeken naar de andere. Wanneer ze weg willen gaan roept Mieke, “wacht  kijk bij de Aerostats ik geloof dat Jonne die wilde maken”. Isis en Gijs gaan er kijken en treffen Jonne er aan. Ze komen met  Jonne terug naar de eetzaal.
Wanneer Isis zich omdraait om verder te zoeken ziet ze Sven onder de trap liggen. He lag die daar nou de hele tijd al.
Gijs en Isis kijken en ja hoor Sven is dood, in zijn nek zien ze zwart aangebrand vlees en een doorgebrande datapoort.

Nu ontbreekt alleen Enrico nog. Isis en Gijs gaan zoeken.

In een kamer achter de kamer van Enrico ontdekken ze een soort van werkplaats, met vreemde mechanische apparaten. Aan de muur hangen de lichamen van Barry en Micha.

Het lichaam van Barry is open gespleten met grote metalen klemmen.
Zijn ingewanden liggen op de grond.

Op de plaats waar het hart zat zit nu een mechanisch klokwerk van raderen.

Gijs loopt om de werkbank heen en ziet Enrico. Hij is dood, ook bij hem zien ze zwart aangebrand vlees en een doorgebrande Dataport.

Gijs en Isis komen terug en vertellen wat ze hebben gevonden. Ja Jasmijn wat nu ???

Abel wordt eropuit gestuurd en controleert de werkplaats, het lijkt er op dat Enrico een soort van van animatronics wilde maken met de lichamen van Barry en Micha.
Er wordt besloten om de lichamen op te bergen en deze later te cremeren.

De verdachten die meteen worden aangewezen zijn mensen die in de keuken zouden hebben geholpen. En naar paar mensen die bij Sven in de buurt slapen.

De verdachten Arno, Abel, Jonne, Anne, Esmeralda, Janine, Lisa en Renee geven elk een korte redenen waarom zij het niet gedaan zouden kunnen hebben.

Na veel en moeizaam beraad wordt Janine schuldig bevonden en wordt haar datapoort  geëlektrocuteerd. De lichamen van Barry, Micha Sven, Enrico en Janine worden gecremeerd.

Nacht 3:
De geliefden komen weer bij elkaar en je raad het al ze doen het alweer. De lovers daarintegen ontmoeten elkaar weer in de keuken. In een van de kastjes staat een grote pot appelmoes die evelien had verstopt. De een kijkt de andere diep in de ogen en opent de pot appelmoes.

De ander stopt een vinger in de appelmoes pot en daarna in de mond van de geliefde, die de vinger van de andere aflikt. De ene stopt 2 vingers in de appelmoes en de andere likt en sabbelt op de vingers dan de ene. De ene pakt een bannaan stopt deze in de appelmoes en daarna likken ze samen aan de bannaan.

Verder lijkt er deze nacht niet veel gebeurt te zijn. Het was verdacht stil, het leek wel of bijna het hele  dorp afwezig was.

Dag 3:
Evelien staat vroeg op ze heeft zin in appelmoes………..Maar de pot is weg.

Gerben komt de keuken in en vraagt wat ze zoekt, omdat er nu een hulp minder is dekt Evelien een tafel en zegt, “laat ze lekker alles maar zelf pakken”
Door het lopend buffet valt het niet op dat er een aantal mensen ontbreken. Wie wordt er nou vermist? Is er iemand dood? Leeft iedereen nog?

Jasmijn roept iedereen bij elkaar en zoekt het uit.
Ze kijken rond en Robin ligt voorover op een tafel, ze denken eerst dat die slaapt maar komen er snel achter dat Robin dood is. De dood van Emma was eerder opgemerkt, toen zij bij de keuken was gaf ze een gil. Mieke die op wc was merkte dit op,  en Arno  en Anne hadden dit ook gehoord. Toen Mieke de badkamer af kwam zag ze ook Arno die de deur van zijn slaapkamer open deed. Ze hebben het lichaam van Emma bij de keuken laten liggen.

Jonne maakt zichzelf weer verdacht door een opmerking over goede tactiek naar Gerben toe . Verder worden Anne, Arno en Mieke verdacht.

Zowel Mieke en Arno ontkennen de moordenaar te zijn en zeggen dat alles wat ze hebben verteld de waarheid is, Anne zegt teleurgesteld te zijn dat zij verdacht wordt.

De meerderheid besluit om Arno schuldig te bevinden die daarop probeert te vluchten maar niet ver komt. Arno zijn data port wordt doorgebrand  en kort daarna ook die van Mieke nadat ze geen sporen van schuld bij Arno konden vinden.

Hun lichamen worden samen met die van Robin en Emma verbrand. Bas besluit op eigen initiatief om de werkende Aerostat te saboteren. Hij stopt een lange ijzeren staaf tussen de tandwielen en breekt deze door door met zijn volle gewicht eraan te gaan hangen. Er zijn 2 tandwielen afgebroken en de bevestiging pennen zijn krom

Nacht 4
Jonne en Abel zijn boos op Bas en beginnen aan de reparatie  van de Aerostat  mer een beetje geluk zal die morgen avond klaar zijn.

De nacht valt en de geliefden vieren hun passie ongegeneerd op elkaar los in de douches, ach ja dan zijn ze op zijn minste schoon.

De Lovers komen ergens anders bij elkaar, beide dragen een feestmuts want die waren blijven liggen na het feest van Martijn die jarig was. De lovers zoenen  weer vol passie en nemen dan afscheid want de ene moet vroeg op. Wat ze niet weten is dat het ruimteschip dat onderweg is naar Kolonie 415154 van koers is geraakt.

De systemen van het schip zijn geïnfecteerd door een sabotage programma die de rebellen aan boord hebben weten te brengen. De bemanning wat ontwaakt is probeerd het schip weer onder controle te krijgen.

Deze nacht stormt het alweer, de storm is veel heftiger dan wat men gewend is.

Dag 4
Evelien is alweer vroeg waker ze heeft slecht geslapen. Met moeite staat ze op en zet alles klaar voor het ontbijt. Gerben is dan al een poosje in de weer in de keuken.
Wanneer Jasmijn de eetzaal binnen komt ontdekt ze dat er best veel mensen ontbreken.

William, Robert, Matijs, Anne, Giarno, Esther de boer, Martijn, Gerben en Evelien zijn er de rest ontbreekt. Gerben en Anne gaan kijken, Gerben vind het lichaam van Teun die in zijn bed ligt. Anne vind het lichaam van Esther K bij een bankje voor het gebouw.

Jonne en Abel zijn vroeg opgestaan en waren bij de Aerostat aan het werken om de schade die Bas veroorzaakt heeft te repareren. Na enig beraad waarbij geen schuldige naar voren komt   neemt Jasmijn het besluit om niemand te lynchen, Het probleem moet ergens anders vandaan komen maar ze weten niet precies wat het probleem is.

Martijn is bang dat het probleem onder de overlevende is. Er is te weinig informatie. Jasmijn besluit dat na het opruimen van de lichamen van Esther K en Teun  gezocht moet worden naar de oorzaak en  de locaties in de omgeving onderzocht moeten worden.  Het Lab, de Mijn, de Werkplaats van Enrico, De ruimtepoort en het eiland ten zuid oosten om daar een schip of zo te stelen.

Nacht 5
Nadat Jonne en Abel eindelijk klaar zijn vliegen ze uit met de Aerostat vliegen ze uit met Romme, Giarno, Martijn en Gijs om te gaan kijken bij de ruimtepoort.

Bas, Jelke en Jeffrey kijken rond in de werkplaats van Enrico. Ze vinden een handboek voor het maken van Ammenatronics en wat gereedschap. Verder liggen de ingewanden van Barry nog steeds op de vloer.

Esmeralda, Jeroen en Matijs Gaan naar de Crystal mijn. Ze gaan in een wagen zitten en rijden over het spoor door de mijn. Matijs vind het te langzaam gaan en duwt tegen de hendel. De hendel breekt af en de wagen dendert dieper en  dieper de mijn in, de rem werkt amper.

Esmeralda komt op het idee om niet te remmen en ook geen hout op het vuur te gooien van de wagen. Na een tijd gaat de wagen langzamer en kunnen ze remmen.

Fre, Yannick en Renee moeten op wacht staan. Door alles wat er gebeurt is hebben de geliefden geen kans om bij elkaar te komen. Dit is de eerste nacht waarin ze niet van elkaar kunnen proeven en de passie kunnen voelen.

Dag 5
De ochtend breekt aan, Anne en Evelien staan vroeg op om Gerben te helpen. In de Keuken vinden ze Gerben hij is dood.

Fre verteld aan Yannick wat hij heeft gezien voordat ze zich melden bij Jasmijn, Renee ontbreekt.
Een aantal mensen hebben op verschillende schermen  personen gezien die dood zouden moeten zijn. Wat is er aan de hand?

Jonne, Abel, Romme, Giarno, Martijn en Gijs komen terug, ze konden de ruimtepoort niet aan zetten. Ze hebben geen sleutel en weten ook niet welke instellingen ze moesten gebruiken om een verbinding te maken. Mechanisch lijkt alles verder in orde te zijn.

Esmeralda, Matijs en Jeroen komen helemaal onder het stof terug, ze hebben er de hele nacht over gedaan om weer uit de mijn te komen.
Het lichaam van Renee wordt even later in een hoekje van de slaapzaal gevonden.

Er worden een paar ideeën geopperd maar men weet nog steeds niet wat er aan de hand is. Abel besluit om de andere Aerostat te repareren. En Jasmijn wilt dat een groep naar het andere eiland gaat.

Nacht 6
Jelke, Bas, Giarno, Romme en Jonne vertrekken richting het eiland dat ten zuid oosten van hen licht om te gaan kijken of zij hen kunnen helpen  en anders hun Aerostat te stelen.

Abel is inmiddels begonnen aan de reparatie van de Aerostat die door de storm  beschadigd was. Hierbij komt ook veel naaiwerk bij kijken wat gedaan moet worden. Hij denkt dat het hem ongeveer twee a drie dagen kost om het te maken.

Het schip ziet het eiland wanneer Bas plots neervalt op de grond. Zijn datapoort is roodgloeiend, Jelke reageert snel en haalt een apparaat uit zijn zak, hij ramt een datakabel in Bas zijn datapoort, draait aan een aantal knoppen en brand de verbinding door nadat hij een programma heeft geüpload dat ervoor zorgt dat Bas geen nieuwe data input meer kan krijgen. Na het doorbranden van zijn verbinding kan Bas zijn Datapoort niet meer gebruiken.

De Geliefden komen bij elkaar. Yannick heeft eerder die avond van Jelke een programma gekregen wat zijn genot en gevoelens zou moeten versterken en wil dit samen met Antano uit proberen.

Yannick sluit een kabel aan op het kastje en zet deze op de hoogste stand. Hoe meer genot hoe beter toch…..?  Net wanneer Antano hem wilt zoenen krijgt Yannick stuip trekkingen er komt schuim op zijn mond en bloed ui zijn ogen, oren en neus. Yannick kan het niet meer aan en sterft.

Antano staat verstijft bij het bed, dit kan niet waar zijn, “Neeee niet Yannick!”
Antano kan er niet tegen hij zoekt een mes en snijd zijn keel door waarna hij boven op Yannick neervalt.

Her ruimteschip dat op weg is naar kolonie 415154 nadert een planeet, op het moment dat de kapitein op een scherm kijkt gaat plots een alarm af, de kapitein draait zich om en zet het scherm weer uit. Het schip is te dicht bij de planeet en dreigt neer te storten.

Dag 6
De ochtend breekt aan en Anne en Evelien gaan naar de keuken. Ze vinden alweer een lijk het is Martijn die door op de grond ligt. Even later worden de lichamen van Antano en Yannick gevonden.

Jasmijn vraagt weer rond en het is Zoë die zeker weet wat er aan de hand moet zijn. Ze deelt haar bevindingen met de andere. De lichamen van Martijn, Yannick en Antano worden verbrand.

Nacht 7
Nadat iedereen die in het dorp dat ze Catan hebben genoemd aanwezig was wist wat er aan de hand was komen Jelke, Bas, Giarno, Romme en Jonne terug.

Zij krijgen snel te horen hoe het zit. Wanneer Jelke dit hoort verstijft hij en vraagt of Yannick nog leeft. Maar die is dood.
Inmiddels komt het ruimteschip dichter en dichter bij de planeet in de greep van de zwaartekracht.

Micha, Martijn, Enrico, Sven, Emma, Robin, Renee, Esther K, Teun en Gerben doen er alles aan om het schip veilig op de grond te krijgen. Tijdens de vlucht breken er een paar delen van het schip af, deze is er niet voor gemaakt om op deze manier te landen. Het ruimteschip raakt het water en ploegt zich een baan door de grond nadat deze aan land komt. Tweehonderd meter landinwaarts komt het ruimteschip eindelijk tot stilstand.

Een voor een wordt de rest bevrijd uit de stasis pods, nadat iedereen eruit is gehaald behalve Barry, Janine, Arno, Mieke, Yannick en Antano die overleden zijn wordt als aller laatste Bas eruit gehaald.

Dit was niet gemakkelijk want hij reageerde op geen enkele commando, pas nadat ze hem hebben vermoord door zijn luchtwegen te blokkeren en hem daarna terug tot leven hebben gebracht stond Bas op. Dat krijg je als ja datapoort kapot is.

Micha heeft inmiddels de schade opgenomen en heeft gehoord wat er allemaal gebeurt is nadat hij uit stasis kwam.

Micha spreekt iedereen toe, “jongens wat is dit waarom hebben jullie de andere vermoord? Dit kan echt niet.” Na een moment kalmeert Micha weer. Oke het schip is kapot, we zijn uit koers geraakt en alle systemen zijn besmet met een virus.

We kunnen geen hulp inroepen nog contact maken met wie dan ook. Het lijkt erop dat deze planeet niet bewoond is, tenminste niet door mensen anders hadden we wel contact met ze kunnen maken.

Micha kijkt jasmijn aan en zegt. Waarom blijven we niet gewoon hier, als we terug gaan komen jullie allemaal voor het gerecht, en de regent zal zeker niet blij zijn.

De overlevende stichten hun eigen kolonie en ze noemen deze Catan.

Einde…..


Vind hier deel 2 uit week 2.

Vind hier afsluitend verhaal van beide weken samen.