Bij de Oase met een toren

Introductie

Eindelijk is het zover, alles is geregeld en de expeditie kan eindelijk vertrekken. Na vele rollen en perkamenten te hebben doorzocht weet ik waar het dorp zou moeten liggen. Op het laatste moment zijn er nog een paar extra mensen aan de groep toegevoegd, maar ja, wie let daar nu op. Niemand weet wie er nu wel of niet bij hoort, maar een enkeling van hen zijn bekend met elkaar en de leider interesseert dit al helemaal niet. Hij heeft maar een doel voor ogen. Wanneer de groep de poorten van de stad uitrijdt, wordt deze vanuit de schaduw gevolgd door een aantal ogen. Die nacht, nadat de expeditie is vertrokken, breekt er in de oude bibliotheek brand uit. Geen enkele rol of perkament wordt hierbij gespaard.

Na een week door de woestijn te zijn getrokken komt de groep terecht in een zandstorm waarbij een aantal van de lastdieren sterven en een paar wagens diep in het zand vast zijn komen te zitten. Een paar leden van de groep nemen de laatste lastdieren en gaan ervandoor, de rest achterlatend in de woestijn. De leider kijkt rond ‘nee nee, het mag niet zo eindigen. Ik ben zo dicht bij.’, denkt hij. De overgebleven mensen willen niet langer doorgaan, maar willen terug naar de stad wanneer een van hen plots roept. “Hey, daarachter is licht!” En, ja hoor, in het donker schijnt inderdaad in de verte een licht.

Waar licht is moeten mensen zijn. Zij zullen zeker toch wel helpen? De groep neemt alleen het hoognodige mee wat ze kunnen dragen en loopt in de richting van het licht. Tegen de ochtend komen ze aan bij een oase en een toren die eenzaam uit het zand opdoemd. De groep stormt op de oase af, springen in het water en drinken totdat hun dorst gelest is. Aaaah dat voelt goed. Alleen de leider die is niet het water ingegaan, maar naar de toren. Er wordt een kamp opgezet. Iedereen is moe en maakt zich klaar voor de nacht. Morgen, ja morgen, wanneer we uitgerust zijn kunnen we wel verder kijken wat we gaan doen…

De ochtend breekt aan en de leider ontbreekt. Zijn tent ligt helemaal overhoop. Wat is er gebeurt?

Nacht 1

In de tent van de leider wordt een brief gevonden.

‘Ha Hassassins jullie zijn te laat. Ik weet best wel wat jullie in de stad hebben gedaan en weet best dat jullie iedereen hier het zwijgen willen opleggen, maar mij mij zullen jullie niet krijgen.’

Verbaast kijken de mensen elkaar aan. Hassassins? En wat is in de stad gebeurt… ‘Paranoïde’ denken sommigen en laten het verder rusten, want ze hebben wel betere dingen te doen.

In de loop van de dag is een groep teruggegaan naar de wagens en komt tegen de avond weer terug met eten, wapens en andere dingen die ze nodig zouden kunnen hebben.

Iedereen maakt zich klaar voor de nacht en gaat slapen.

Tijdens de tocht zijn twee mensen nader tot elkaar gekomen. Deze twee personen hebben elkaar de hele tijd geholpen. In de avond kruipen ze samen onder een deken en zoenen er wild op los. Het is maar goed dat de anderen al slapen. Nou ja, bijna iedereen slaapt. Iets verderop kunnen twee andere mensen niet slapen van dit lawaai en lopen naar het water toe. Daar kijken ze naar de grote maan in de lucht terwijl ze elkaars hand vasthouden. Ze kijken elkaar aan en komen beetje bij beetje dichter bij elkaar. De een streelt door het haar van de ander en plaatst de hand achter het hoofd. Hun lippen naderen elkaar dichter en dichter bij…

Onder de mensen bevindt zich ook een waarzegger die het verleden van mensen kan achterhalen… Nou tot in zekere mate. Deze waarzegger heeft deze nacht in het verleden van een persoon gekeken. Het was een uitbundig rijk leven vol hard werken, tot nu toe dan.

De Hassassins hebben hun oog laten vallen op een aantal mensen en een paar kansen gemist.

Dag 1

De ochtend breekt aan en het is best warm. De mensen komen in de schaduw van de toren waar het rustiger is bij elkaar.

Behalve Vincent, die is in de Sanitaire tent vermoord. Met doorgesneden keel werd hij gevonden, zittend op een kist met een gat erin dat boven een gat in de grond was geplaatst.

Leider neem het woord…

Niels heeft Vincent gevonden en wordt er dus van verdacht de moord te hebben gepleegd, Uiteindelijk wordt er een stemming gehouden tussen Niels en een hele vrolijke Anne die het erg grappig vond dat Vincent in de Sanitaire tent is vermoord.

Met een meerderheid van stemmen werd Anne gelynched.

Nacht 2

De nacht valt en beide stelletjes komen weer bij elkaar. Het was een warme dag dus ze waren veel te moe om iets anders te doen dan in elkaars armen uit te rusten en te slapen.

De waarzegger heeft weer in iemands verleden gekeken. Ook deze persoon is een harde werker en iemand die op vele missies is geweest.

In de nacht klinkt de stem van de eerdere leider van de expeditie. Blijkbaar heeft deze gevonden waarvoor hij kwam. “Djinn, mijn eerste wens luidt als volgt: Ik wens dat ik een wapen krijg dat mij de macht over een hele natie kan geven.”

Dag 2

Julian heeft een idee. Hij wil de toren beklimmen en maakt van wat ijzer dat hij van een kar heeft gehaald twee pikhouweelen. Hij klimt omhoog. “Nog maar een paar meter.” Het zweet staat hem op het voorhoofd… Hak… Julian valt omlaag en landt op zijn rug. De lucht wordt uit zijn longen geslagen… Hij probeert nog adem te halen, maar het lukt niet en Julian sterft… “Neeee niet Julian, mijn geliefde…” Quinten sprint op Julian af en neemt hem in zijn armen. Quinten barst in tranen uit, hij grijpt zijn dolk en steekt deze door zijn hart.

Terwijl de anderen zijn afgeleid, probeert Sonja Renee te vermoorden, maar maakt hierbij een fout. Sonja wordt overmeesterd en Boris zet een mes op haar keel. Sonja weet los te breken, maar raakt hierbij gewond. Nadat ze losgebroken is, ontsnapt ze de woestijn in.

Later loopt een oude man de oase in. Het is Boris. De mensen proberen dichter bij hem te komen, maar dan trekt hij een dolk en zwaait daar dreigend mee om iedereen op een afstand te houden. “Blijf uit mijn buurt. Kom niet dichterbij!” Boris loopt richting het water en stort dan in… Dood. Zo dicht bij water, maar toch zo ver. Even later wordt er gegild: “Het is Boris die is vermoord!” Micha wordt snel ingerekend en zegt dat Barry het heeft gedaan. Barry wordt overmeesterd en gevangen gezet.

Wat gaat Teun, de leider, doen?

Na alles te hebben gehoord, is barry al heel snel ter dood veroordeeld. Het vonnis wordt uitgevoerd: Barry wordt met kokosnoten bekogeld totdat hij dood is Dit duurt best lang.

Nacht 3

Ook deze nacht heeft de waarzegger in iemands verleden gekeken. Deze persoon heeft zware trainingen ondergaan zowel lichamelijk als in het gebruik van verschillende moordwapens.

Lisa, die in de vroege ochtend weg was gelopen, vind haar geliefde Sonja, Ze ziet dat Sonja een stuk van haar kleding heeft afgescheurd om de wond in haar nek te verbinden. Ze drinken samen van het water dat Lisa mee heeft genomen en kruipen tegen elkaar aan omdat het al sterk aan het afkoelen is.

Dag 3

Door wat de waarzegger heeft gezien, wordt Jeffrey heel vroeg in de ochtend gevangen gezet in een kooi die, op dat moment, in de schaduw staat. Langzaam maar zeker komt de zon hoger te staan en krijgt de kooi meer zonlicht. Het wordt warmer en warmer… Niemand heeft echt zin om erbij te blijven en Jeffrey blijft alleen opgesloten achter.

Wanneer iedereen bij elkaar komt, blijkt Jeffrey te zijn overleden. Hij is vermoord.

Na heel wat beraad wordt uiteindelijk besloten om niemand te lynchen.

Nacht 4

Sonja en Lisa hebben een koude nacht gehad en lopen al een tijd door de woestijn. Het water is op en beiden hebben flinke dorst wanneer plots een aantal rovers die een karavaan hebben overvallen hen zien. Lisa en Sonja worden gevangen genomen om later als slaven verkocht te worden.

Deze nacht klinkt weer de stem van de voormalige leider: “Ahh, ik voel dat er krachten in dit wapen zitten, maar hoe gebruik ik het? Djinn mijn tweede wens luidt als volgt “Ik wens dat ik de kennis heb over hoe ik dit wapen moet gebruiken.”

“Je wens zal in vervulling gaan.”

De waarzegger heeft ook deze nacht weer in iemands verleden gekeken. Deze persoon heeft heel wat kennis opgedaan in het verleden.

De Hassassins slaan deze nacht weer toe. Eén van hen pakt nog wat spullen en gaat dan de woestijn in. Niemand houd hem tegen, want de meeste mensen liggen nog te slapen.

Dag 4

De ochtend breekt aan. Teun staat op en loopt naar de verzameltent. Daar ziet hij drie personen Teye, Jelke en Esther K.

Teye en Jelke zijn dood en Esther K. zit er verward, bij naast haar ligt een flesje.

Fabian wordt gelyncht. De waarzegger gaat Pim controleren.

Er komen nieuwe wachters: Jaco en Jeroen.

Enrico vertelt de waarzegger te zijn en Jeroen gaat hem beschermen

Nacht5

Sven is weggelopen; hij wilde niet vermoord worden en ook niet langer onder de leiding van Teun blijven. Sven loopt de hele nacht door en komt dan een karavaan tegen. De leider van de karavaan luistert aandachtig en besluit om een paar mensen met kamelen in de richting van de oase te sturen

De waarzegger kijkt weer in het verleden van een persoon en ziet dat deze een emotioneel leven heeft gehad.

Dag 5

De laatste Hassassin die nog aanwezig is, slaat haar slag en vermoordt Shounita en Xavier. De Hassassin heeft zich voorbereid en probeert te vluchten, maar wordt door Pim ontdekt en tegengehouden. Inmiddels komen Jaco en Jeroen er ook aan en de achtervolging wordt ingezet. Tessa wordt overmeesterd en wanneer ze op de grond ligt, wordt er een flesje op haar mond gezet. De vloeistof verzamelt zich in haar mond en Tessa probeert het uit te spuwen, maar dit lukt niet. Jeroen knijpt haar neus dicht en Tessa slikt de vloeistof door zodat ze adem kan halen. De vloeistof daalt door haar strot en komt in haar maag waar het begint te werken. Er komt schuim omhoog dat via de strot omhoog komt en dan verhard en haar luchtwegen afsluit. Tessa kan geen adem meer halen en stikt. Ze is dood.

Iedereen komt bij elkaar in de verzameltent en Teun neemt het woord.

Plots hoort iedereen het gebrul van een kameel. Iedereen verlaat de tent en ziet een paar kameeldrijvers met een aantal kamelen.

De leider van deze groep neemt het woord. “Wij zijn onderweg in de woestijn Sven tegengekomen, hij heeft ons gestuurd”

Iedereen is blij. De tenten worden afgebroken, de wagens die vast zaten uitgegraven. Iedereen verlaat de oase om zich later bij de karavaan te voegen en te reizen naar de Hoofdstad.

Nacht 6

Er klinkt een gelach “Hahaha, ik weet dat eeuwig leven geen wens kan zijn, dus wens ik dat wanneer ik sterf ik opnieuw geboren wordt.” Het is even stil en dan klinkt de stem van de Djinn: “Je wens zal in vervulling gaan.”

Arno heeft de andere Hassassins ingelicht en er komt een grote groep terug.

Het is te laat. “Hassassins” klinkt er opeens uit de toren. Zwarte wolken stromen vanuit de torenramen als een waterval omlaag.

En de toren zakt langzaam maar zeker dieper en dieper in het zand weg.

“Ik heb mijn laatste wens gedaan en niemand van jullie zal deze Djinn ook maar ooit bezitten.”

De toren verdwijnt onder het zand diep in de grond .

Anne, Niels en Antano besluiten om bij de karavaan te blijven en trekken zo vele jaren door de woestijn van stad naar stad.

Jeroen begint een kruidenzaak in de Hoofdstad en wordt een gerespecteerd heelmeester.

Abel heeft genoeg van dit leven en besluit om in plaats van water te dragen op het water te gaan varen.

Mieke en Janine blijven in de hoofdstad en openen een zaak waar ze stoffen verkopen.

De Huurlingen Aita, Gerben, Ester de Boer, Ilja en Emma nemen samen met hun leider Teun nieuwe missies aan en reizen zo naar verre landen.

Sven heeft door zijn tocht door de woestijn het geloof opnieuw gevonden en besluit om priester te worden en preekt elke dag in de tempel in de hoofdstad.

De pakdragers Yury, Pim, Renee, Esmeralda, Esther K., Jaco, Micha, Robin S. en Enrico komen nog vaker langs de oase op hun reizen tussen de Hoofdstad en de handelsstad.

Sonja en Lisa worden verkocht en komen in een harem terecht waar zij voortaan in zullen leven samen met wel 100 andere vrouwen. De Sultan is best al oud en besteed de meeste tijd aan zijn eerste drie vrouwen waar hij kinderen mee heeft. Lisa en Sonja verblijven zo in een mooi paleis waar ze verzorgd worden en met elkaar kunnen genieten van een vredig leven.

Shaitan zal later diep in de grond een dwergen nederzetting terroriseren met zijn wapen, en een hele tijd later bij een vikingdorp veranderen in een draak.

Wat Shaitan niet weet is dat het moment dat hij als de Aldraak sterft, hij als sterveling geboren wordt. De cirkel is rond en zijn wens is vervuld, maar de prijs is te hoog.

Einde