Afsluitend verhaal van beide weken

DE KOLONISTEN VAN CATAN. (het eind verhaal)

Nadat ze zijn gecrashed stichten de overlevende hun eigen kolonie, ze noemen deze Catan.
Abel en Esther strippen het schip aangezien de modernere apparaten niet meer werken bouwen ze deze machines om tot stoom machines.
Alle overbodige elektronica wordt gestript tot het minimum zodat deze manueel bediend moeten worden. Met hulp van deze machines bouwen ze een nederzetting en winnen ze steen, metaal en hout wat daarvoor nodig is.
Teun en Quinten bouwen de omheining die het dorp moet beschermen. Vlak bij de kust weten ze kleine vissen te vangen. Mieke en Evelien kijken of de vissen eetbaar zijn.

Fre, Sven en Martijn vormen drie groepen.
De groep van Fre, waar Romme, Bas, Gijs en Robert bij horen zorgen voor de veiligheid van het dorp.
De groep van Sven, Waar Enrico, Matijs, Jeffrey en Jelke bij horen zoeken de omgeving af. Ze zoeken eventueel dieren, planten en vruchten die eetbaar zijn.
De groep van Martijn, waar William, Giarno, Jeroen en Lisa bij horen hebben de taak gekregen van Jasmijn om de omgeving in kaart te brengen.

Gerben heeft de taak om alles wat gevonden wordt aan voedsel te bereiden en te kijken wat dan wel en wat niet eetbaar is. De eerste paar dagen lijkt alles goed te gaan, er worden verschillende eetbare vruchten gevonden en uit zee worden kleine vissen gevangen. De omheining is bijna klaar en de eerste zaden worden geplant.

Plots trilt de bodem en dit wordt alleen maar erger en erger. Aan het rand van de bos bewegen de torenhoge bomen en er klinken luide diepe brullen. Iedereen neemt een wapen en kijkt naar de bomen. De bomen gaan uit elkaar en er komen grote wezens uit het bos met een grote lichaam een lange nek en een lange staart. Deze wezens lijken de dorpelingen te negeren en lopen langs de omheining door.

“Hmmm”, Micha kijkt de andere aan, “Jongens ik denk dat de omheining te laag is. Deze zijn vriendelijk maar als deze al zo groot zijn, hoe groot zijn dan de wezens die op hen jagen.”

Het dorp Catan doet er alles aan om het dorp te beschermen.
Zoe, Esmeralda, Isis, Renee en Anne Graven een diepe gracht om de nederzetting.
Teun en Quinten beginnen met steen muren te bouwen, want dat is toch steviger dan hout.
Na een paar weken zijn ze klaar en lijkt de kolonie op een middeleeuws kasteel.

In de torens die gemaakt zijn staan stoom machines die abel heeft gemaakt, deze comprimeren lucht in grote druk vaten die aan kanonnen zijn verbonden.

Robin, Emma en Ilja maken de kogels daarvoor en zorgen dat alle wapens onderhouden blijven.
De kolonisten van Catan leven zo een paar jaar een vrij vredig bestaan. Zo nu en dan komt een roofdier dichterbij maar deze worden gedood of verjaagt.

Er zijn wegen gemaakt naar de belangrijkste plaatsen, er zijn stoomwagens en zelfs Aerostats.
Op een dag stort een ander ruimteschip neer op de planeet.
Micha en Jasmijn nemen een aantal mensen mee.
Dit schip heeft minder geluk en stort neer in zee.
Toch weten ze vier overlevende te vinden het zijn, Bas, Arno, Anne en Esther die van Diga Distruta afkomen ook wel bekent als kolonie 415154.

Ook zij blijven noodgedwongen op de kolonie van Catan en vinden al snel hun plaats binnen deze kolonie.

Einde…

Zomer2017 Goirle – Steampunk week 1
Zomer2017 Goirle – Steampunk week 2
Zomer2017 Goirle – Steampunk afsluitend verhaal