Geschiedenis

Zomer 2019 – Zandvoort – Revolutie
Foto’s
Een zomer aan zee, wie wil dat nou niet. Twee weken vol met activiteiten en gezelligheid hebben we gehad! Een uitje naar het strand, een musical workshop, een presentatie over Nederlandse revoluties, met zijn allen naar Castlefest (lekker in de bus) en naar het Teylers museum. En hoe vroeg we ook wakker werden, of laat we ook gingen slapen, iedereen had de energie om met elkaar de grootste lol te hebben!

Winter2018 – Maasbree – Elfen
Alweer voor de 3de keer zaten we in de winter in het fijne gebouw van Jong Nederland te Maasbree. En ook dit jaar hebben we weer meegedaan aan de nieuwjaarsduik van Maasbree.
Passend binnen het thema hebben we een geweldig ElfenRaus Toernooi gehouden. De Elfen in Transphantrium hebben een bodem gelegt voor het “revolutie” thema van Zomer 2019 in Zandvoort.
En we hebben het missiemuseum in steyl bezocht.
En elke dag was het weer zoeken naar de rode Elf om als eerst te mogen eten.
Foto’s


Zomer2018 – Aalst-Waalre – 1001 nachten

Een zomer die net even anders was dan normaal.
Met een arabian day, waarbij mensen van zowel 1ste als 2de week een volle dag elkaar konden zien en spreken. Met een verrassing ’s ochtendsvroeg die iedereen zal bij blijven… gewoon een kameel los op het terrein! We hebben kamelenmelk, buffelmelk, struisvogelei en vele andere dingen geproefd. Het 1 beviel wat beter dan het ander. We hebben kunnen voelen hoe een spijkerbed ligt van veel verschillende dieren uit de woestijn wat kunnen leren.
Binnen Transphantrium was het hoogtepunt toch wel de bruiloft van Giel en Frederika, met natuurlijk een vrijgezellenfeest! De 2de week was zo warm dat het zelfs vroeg op de dag al 25 graden was en was iedereen ook redelijk moe van de warmte. We hebben toen ook het programma anders ingedeeld, met in de middag siësta.
Foto’s
De sanitaire hoek was deze zomer echt onveilig binnen het weerwolven. Er wisten weer wolven te ontsnappen en menig (on)schuldige is bruut gelynched, door ingegraven te worden in het zand. Helemaal leuk werd het, toen het duidelijk werd dat het verhaal van het spel in de geschiedenis speelde van Transphantrium.
Zomer2018 Aalstwaalre – 1001 nachten 2 – Bij de Oase met een toren
Zomer2018 Aalstwaalre – 1001 nachten 1 – Een dorp in de Woestijn

Winter2017 – Leusden – Duistere wezens
Eén week lang in een donker bos, met helaas veel regen.
Maar toch ook zeker genoten van o.a. de hottub en de verhalenvertellers Tim Talesman en Bastiaan de Zwitser
Foto’s
Deze keer waren er alleen maar Weerwolven in de groep, maar wie waren nu de rebellen?
Lees er hier alles over…
(Binnenkort)

Zomer2017 – Goirle – Steampunk
Bonsart Bokel gaf op de eerste zondag een korte uitleg over wat steampunk eigenlijk inhoud.
We zaten deze zomer in Goirle, net onder Tilburg. We hebben maskers gemaakt, leren striptekenen en geweldige Bartitsu-lessen gehad.
De Knights Of The Kitchen Table zijn ook weer langs geweest met al hun spellen en zijn gebleven om als 1 team mee te doen aan de Fantasyquiz.
Een luchtschip stortte neer en de Draken Natie wist verder het land in te trekken.
Na dat alles zijn we de laatste dagen ook even in de geschiedenis gedoken van Transphantrium.
Foto’s
De weerwolven zorgden er weer voor dat iedereen achterdochtig was en nooit alleen wilde zijn, want voor je het wist werd je vermoord. Maar zelfs al waren er veel mensen aanwezig, was je nog niet altijd veilig.
Lees er hier alles over….
Zomer2017 Goirle – Steampunk week 1
Zomer2017 Goirle – Steampunk week 2
Zomer2017 Goirle – Steampunk afsluitend verhaal

Winter2016 – Maasbree – Draken
Weer zaten wij in Maasbree en weer zijn wij aanwezig geweest bij de nieuwjaarsduik in de Bree Bronnen in Maasbree.
Foto’s
Het weerwolfverhaal was deze keer een blik in de geschiedenis van vóór de drakennatie de drakennatie werd. Lees er hier alles over….

Zomer2016 – Wassenaar – Vikingen
Samen met de vikingen van Amluth hebben we het erg gezellig gehad. In de eerste week hebben we van de Vikingen geleerd runen te branden, pijlen te maken en wol te vilten.
Ook hebben we middels een touwtrektoernooi ontdekt wie de sterkste zijn. Micha gaf weer een zangworkshop.
Verder hadden wij Tim die geweldige verhalen kwam vertellen en ons ook heeft geleerd hoe wij zelf een verhaal moeten vertellen.
Foto’s
Het weerwolf verhaal ging dit keer over ‘ ‘. Lees er hier alles over….

Winter2015 – Udenhout – Dwergen
Deze winter was wat fris, maar wat hebben we genoten van de zangworkshops van onze Micha, het boekbinden van Anne, de kaligrafie van Janine, en het maken van een cryptograaf door Jaco.
Doordat alle workshops door het team zelf zijn gegeven was er veel tijd om er mee bezig te zijn en kon iedereen zijn project helemaal afmaken of zelfs een extra maken.
Foto’s
Godfried had ook nu weer een geweldige versie van het Weerwolvenspel bedacht. Bij een uitbreiding van de mijn bleken er saboteurs in de groep dwergen te zitten. Lees er hier alles over….

Zomer2015 – Dronten – Grieken en Romeinen
Smit Taru Anne van den Born kwam langs om ons allemaal een mes te leren smeden. We hadden geweldige zwaardvechtlessen, waarna we ook hebben leren marcheren.
We hadden de fantasy4allympische spelen en tijdens de wissel van de 1ste en 2de week hadden wij een mooie grieks ritueel, namelijk borden kapot gooien.
Door de hitte hebben we wel moeten besluiten sommige activiteiten in te korten, maar daarvoor in de plaats was er des te meer tijd om lekker te genieten van het water wat naast het gebouw liep.
Foto’s
In de eerste week hadden we de Romeinse weerwolven die de Grieken vermoordden en in de tweede week Griekse weerwolven die de Romeinen vermoordden. Godfried had er een hele kluif aan, maar het was weer een geweldig verhaal. Lees er hier alles over….

Winter2014 – Ermelo – VOC
Met het thema VOC zaten wij in Ermelo. We hebben het toen zo gezellig gehad dat het maken van de foto’s er een beetje bij in schoot.
Als decoratie hebben we schilderingen van die tijd laten uitprinten. De workshop leerbewerking (braces maken) was een groot succes. Ook het maken van eigen larpprops, de winterlarp en het Balfolk vielen in de smaak. Met de jaarwisseling hebben wij karbiet laten knallen en vuurwerk afgestoken. De meeste gerechten waren aan de hand van VOC-recepten, maar er waren ook een paar gerechten bij waarin alle kleuren van de regenboog gevonden kon worden.
Foto’s
Dit jaar begon Godfried met de eerste live Weerwolven van Wakkerdam in thema, ‘muiterij op een VOC schip’. Lees er hier alles over….

Zomer2014 – Lisse – Goden en Godinnen
Het is de eerste zomer waarin wij Castlefest hebben ingepland en wij het kamp in een thema goten.
Foto’s

Winter2013 – Maasbree
In 2013 waren we in Maasbree en hadden we voor het eerst een thema aan het kamp gegeven; ‘mythologie’. Ook hadden we voor het eerst een welkomsthapje. Daarnaast zijn we met een kleine groep op 1 januari 2014 een nieuwjaarsduik gaan nemen in de Bree Bronne. We hebben ook een workshop vuurspuwen gegeven, aan een klein groepje.
Foto’s

Zomer2013 – Maasbree
Foto’s

Winter2012 – Gemert
Dit jaar begonnen wij op 22 december met 2 leidingdagen en vanaf 24 december konden de deelnemers al terecht in Gemert. Er was een kerstdiner met o.a. konijn en hert.
Door een donatie van Hellema hebben we het hele kamp kunnen genieten van hun koekjes.
Ook was er de eerste pittige chocolademelk, pudding in verschillende kleuren en slagroom in verschillende smaken. Samen met de scoutinggroep hebben we een quiz gedaan, helaas verloren we die, maar het was wel super gezellig.
Foto’s

Zomer2012 – Oosterbeek
Foto’s

Winter2011 – Almelo
In Almelo hadden wij ons tweede winterkamp. Ook dit was een groot succes, met workshops zoals midwinterhoornblazen, zwaardvechten (KDF) en maliën. We hadden helaas geen sneeuw.
Foto’s

Zomer2011 – Bavel
Het was een natte zomer. We hadden veel regen, maar wat hebben wij ons vermaakt met een gezellige BBQ, een live band, balfolk-lessen, maliën-workshop, Larp en Q’mar.
Foto’s

Winter2010 – Nijverdal
Ons eerste winterkamp werd gehouden in Nijverdal. Het was helaas ook voor een lange tijd de laatste met een echte laag sneeuw. De grootste activiteiten waren maliën, live muziek, balfolk en de winterlarp, waar voor het eerst de Duistere Prins in beeld kwam.
Foto’s

Zomer2010 – Vlaardingen
Foto’s

Zomer2009 – Hattum
Foto’s

Zomer2008 – Delft
Dit kamp is het eerste kamp in een nieuwe style. Namelijk echt meer een kamp dan een meetin. We houden het 2 weken en iedereen is welkom.
De eerste keer dat er Druïden naar het kamp kwamen om te vertellen over o.a. de geschiedenis en rituelen van Druïden.
Foto’s

2007
Dit jaar is er onder de naam van Fantasy4all geen meeting of kamp georganiseerd.

2006 – Sittard-Geleen
In dit jaar verkrijgt de meerdaagse meeting van een forum veel meer de vorm van een meeting voor iedereen.
Foto’s

2005 – Veldhoven
Hier begint Fantasy4all. Het is een meerdaagse meeting van een forum.
Foto’s