Annemieke Drok over Fantasy4all Winter 2013

Deze winter ben ik een paar dagen mee geweest met het winterkamp van stichting Fantasy4All. Toen ik aan kwam was het kamp al bijna ten einde, de laatste 3 dagen heb ik bijgewoond. De gezelligheid zat er goed in bij iedereen.

De dagen ervoor hebben ze een aantal workshops gevolgd, dit gaat bij fantasy4all kampen van vuurspugen naar balfolk tot lekkere dingen van kruiden maken en eigen kostuums en props maken.

Toen ik aan kwam waren ze net met het laatste deel van het ruilspel bezig, ze kregen wat simpele dingen mee en een grote tas en de opdracht om het avondeten te ruilen. Wat er allemaal binnen kwam is ongelovelijk, tafels vol pakken en blikken eten, daar is dan ook een heerlijke maaltijd van gemaakt.

Tijdens de programmaonderdelen heb je vrije tijd. Die wordt meestal gevuld met kletsen en spelletjes spelen, van simpele kaartspelletjes tot uitgebreide d&d-sessies. Er liggen stapels spellen in de zaal en je kan natuurlijk ook zelf wat maken. Ook staat er de hele dag een kampvuurtje aan buiten waar je lekker bij kan gaan zitten.

Tijdens het eten staat er een muziekje aan en werd er levend weerwolven van wakkerdam gespeeld, de nachten in het spel waren ook echte nachten.

In de avond was er die dag geen programma en werd er een leuke film op gezet en gingen de spelletjes, het kletsen en het kampvuur door.

De volgende dag, helaas alweer de laatste volle dag van het kamp, werden we wakker gemaakt en zijn we gezellig met z’n allen gaan ontbijten.

Het ochtendprogramma was rustig, er was tijd voor corvee en spelletjes en voor een groepje om naar het bos te gaan om hout bij te halen voor het kampvuur.

De middag zijn er wargames gehouden. Dit houdt in dat er een veldslag of capture the flag wordt gespeeld in LARP-stijl. Hierin kon iedereen zich heerlijk uitleven en lekker bewegen. Het was heerlijk weer en de sfeer was heel gezellig. Iedereen had plezier en mensen leefden zich goed in in bij hun rol.

Ook tijdens het avondeten, wat pannenkoeken is, is het erg gezellig ondanks het feit dat pannenkoeken altijd even duurt. De groep is gezellig en redelijk hecht, iedereen accepteert elkaar en dat geeft een goede sfeer. Veel mensen hebben ook besloten om toch nog een dagje extra te blijven omdat het zo leuk is en het kan.

’s Avonds hebben we een theatrale LARP gespeeld bij het kampvuur waarbij de deelnemers konden reageren op de gebeurtenissen. Dit inclusief monsters die uit bossen opduiken, sluwe hypnotiseurs en de vuurspugende drakennatie.

Net op tijd waren we klaar, het begon heel hard te onweren, regenen en hagelen.

We hebben gezellig film gekeken de rest van de avond, ook was het handig om alvast de spullen vast in te pakken zodat er wat meer schoon gemaakt kon worden.

De volgende dag was het tijd om naar huis te gaan. Het was kort maar zeker erg leuk. De deelnemers waren heel enthousiast en gezellig en de activiteiten waren leuk en lekker actief. Het gebouwtje was heel fijn en lekker afgelegen.

Al met al zeker de moeite waard om heen te gaan!